NIVA TO NENETS Picnic-Quiz at Extrapool

Vrijdag 8 Juni, Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen, Nederland.

NIVA TO NENETS is een interactieve roadmovie waarvoor Rosanne van Klaveren in 2013 haar Lada Niva naar de Nenets in het noordwesten van Rusland zal rijden. Dit (semi-)nomadische rendierhoudersvolk worstelt met het voortbestaan van traditionele leefwijzen. De kunstenaar wil haar geliefde auto ter ondersteuning aan hen kado doen. Samen met haar publiek onderzoekt zij hoe paradoxaal ‘hulp brengen’ eigenlijk is en welke posities zij ten opzichte van de Nenets in kan nemen. Ieder standpunt is gekoppeld aan een bijpassend picknick-hapje en vormt een mogelijk antwoord op de quiz-vragen. De deelnemers kunnen ter plekke hun positie verdedigen in een geïmproviseerde filmstudio en zodoende een rol spelen in de NIVA TO NENETS roadmovie.

De ‘zaal’ gaat open om 20:30 uur en we starten om 21:00 uur. Extrapool vraagt 5 euro entree.

www.extrapool.nl/program-list/18-aankomende-evenementen/526-8-jun-2012-extrascoop-7-rosanne-van-klaveren.html